A K T I V I T E E T I T

Varainkeruuaktiviteetit

Aktiviteettien tuotot käytetään lasten, nuorten ja vanhusten tukemiseen.

Jo vuosikymmenien ajan jouluviikolla on myyty joulukuusia, jotka viimeisinä vuosina ovat olleet itse kasvatettuja. Tästä on muodostunut klubin pääaktiviteetti. Yrityksille on myyty lahjoituksena saatuja suurempia kuusia, joiden tuotto on ollut huomattavampi.

Kalaryssäystapahtumaan osallistuttiin v. 2000-2016. Alussa arvuutettiin lohen painoa, myöhemmin sammen painoa.

Palveluaktiviteetit

Klubimme on järjestänyt vanhusten kirkkokuljetuksia Männistön kirkkoon keväisin hiljaisella viikolla ja syksyisin vanhusten viikolla jo v:sta 2014 alkaen. Toiminta tapahtuu Männistön seurakunnan diakoniatoimin kanssa yhteistyössä.

Leijona Kaija Ipatti käy laulamassa ja laulattamassa vanhuksia kuukausittain yksityisissä ja kaupungin omistamissa palvelutaloissa.

Kuopion klubien seppeleenlasku Sankarihaudoille Kuopiossa tammikuussa. Klubin järjestäminen:
2016 Siskotyttö; 17 Päiväranta; 18 Snellman; 19 Veljmies; 20 Kuopio; 21 Canth; 22 Kalakukko; 23 Kallavesi
Muutos tullut: 2020 Canth järjesti!!, 2021 korona!, 2022 Kalakukko, jne?


Ympäristön hoidon -palveluaktiviteetit

Klubimme on huolehtinut Puijonsarvessa sijaitsevan Aaro J. Jalkasen patsaan ympäristön kevätsiivouksesta. Klubi on pystyttänyt patsaan v. 1980 ja lahjoittanut myöhemmin kaupungille. Patsaan alueen perusparannus syksyllä 2020.

Klubimme on tarkistanut kaupungin neljän retkeilyreitin tulipaikat v:sta 2017 alkaen.
Jos puutteita, yhteystiedot: armas.lahtinen@kuopio.fi tai auvo.lempinen@kuopio.fi

Valtakunnalliset aktiviteetit

Osallistuimme diabeteskävelyyn 12.10.2019 Valkeisenlammella. Jaoimme diabetesaiheista materiaaleja kiinnostuneille.

Olemme olleet mukana Punainen Sulka -keräyksissä.

Lions Quest -toimintaa olemme tukeneet opettajia kouluttamalla v:sta 1994 lähtien.

Rauhanjulistekilpailu on järjestetty vuosittain Kettulan koulussa. Vastuu on meidän -oppaita jaettu alakouluihin.

Klubillamme on kaksi kummilasta Sri Lankassa. Klubimme olen liittynyt Sri Lankan ystäviin v:sta 071010 alkaen, osa leijoneista ovat liittyneet myös yksityisesti. Osallistuimme myös silmälasien keräykseen.

Nuorisovaihtoon lähetämme vuosittain 1-2 nuorta eri maihin, ja olemme isäntäperheinä Suomeen tuleville.Nykyiset avustuskohteet

Klubillamme on yhteistyö- ja avustuskohteena Nuorten Palvelu ry. Se on valtakunnallinen, syrjäytymisvaarassa olevia nuoria auttava palveluyhdistys, jonka päätoimisto sijaitsee Kuopiossa.

Klubillemme hankittiin keväällä 2015 invalidimopo sotaveteraanien käyttöön. Veteraanien ikäännyttyä mopo on annettu Kuopion Seudun Invalidit ry:n käyttöön. Mopo on tällä hetkellä käytössä Hiltulanlahdessa olevalla invalidilla.

Alkuvuodesta 2015 lahjoitettiin Kuopion kaupunginteatterille defibrillaattori.

Maaliskuun alussa vuonna 2017 kerättiin kiintiöpakolaisina Kuopioon tulleille maahanmuuttajaperheille lasten leluja ja pelejä, jotka kaupungin perhetyöntekijä toimitti perheille.

Kuopion kaupungille lahjoitettiin Huuhan leikkipuistoon Lappset-kiipeilyteline v. 2017. Hankkeessa oli useita klubeja, AR-säätiö ja paikallisia tukijoita.

Aikaisemmat avustuskohteet

Aikaisemmista avustuskohteista suurin on ollut tulipalossa kotinsa menettäneelle Keijo Krögerin perheelle luovutettu avustus yli 200 000 markkaa vuonna 1990.

Kalenteriaktiviteetti toteutettiin Paloahon erityiskoulun kanssa yhteistyössä vuosina 2014-2016. Lasten piirustuksista painatettiin kalenteriin kuvat kanteen ja jokaiselle kuukausiaukeamalle. Kalenterin sivuille myytiin ilmoituksia. Painos oli 300 kpl/vuosi. Myytyjen kalenterien tuotto luovutettiin koululle noin 2700 €/vuosi.

Mäntyrinteen perhetukikeskusta on tuettu vuosina 2012-2018. Annoimme säännöllisesti apurahoja keskuksen sellaiseen nuorten virkistys- ja harrastetoimintaan, johon kaupungin rahoitus ei yltänyt. Toistaiseksi tauolla.

Päivärannan nuorisotalon toimintaan annettiin avustusta vuonna 2012.Naumaset  110421  Takaisin