A K T I V I T E E T I T

Varainkeruuaktiviteetit

Aktiviteettien tuotot käytetään lasten, nuorten ja vanhusten tukemiseen. Jo vuosikymmenien ajan jouluviikolla on myyty joulukuusia, jotka viimeisinä vuosina ovat olleet itse kasvatettuja (katso kuva). Kalaryssäys-tapahtumaan on osallistuttu vuosina 2000-2016 ’Arvaa sammen paino’ –kilpailulla. Kalenteriaktiviteetilla on kerätty varoja Paloahon koulun toiminnan hyväksi.

Palveluaktiviteetit

Klubimme on järjestänyt vanhusten kirkkokuljetuksia keväisin ja syksyisin vuodesta 2012 alkaen. Toiminta alkoi yhteistoiminnassa diakoniatoimen kanssa ensin Männistön kirkossa ja on laajentunut Puijon kirkkoon. Leijona Kaija Ipatti on laulattanut vanhuksia Leväsen palvelukeskuksessa ja avustanut toimintapajassa. Puoliso Marjatta Tanskanen on lukenut äänikirjeitä sokeille ja heikkonäköisille. Klubin pystyttämän Puijonsarvessa olevan Jalkasen patsaan kevätsiivous. Tulipaikkojen tarkistukset (Kuopion kaupunki). 

Valtakunnalliset aktiviteetit

Olemme mukana seitsemännessä Punainen Sulka-keräyksessä, joka alkoi 19.3.2016 Lions Quest -toimintaa on tuettu opettajia kouluttamalla. Vastuu on meidän -oppaita on jaettu alakouluihin. Rauhanjulistekilpailu on järjestetty vuosittain Kettulan koulussa. Klubillamme on jo toinen kummilapsi Sri Lankassa. Tuemme Sri Lankan silmäsairaalan rakentamista ja toimintaa. Osallistumme myös Sri Lankaan lähetettävien silmälasien keräykseen. Nuorisovaihtoon lähetämme vuosittain 1-2 nuorta eri maihin ja toimimme isäntäperheinä Suomeen tuleville.

Avustuskohteet 

Klubilla on kaksi sopimuksen mukaista yhteistyötahoa, joita avustetaan  säännöllisesti. Mäntyrinteen perhetukikeskus on ollut yhteistyökumppani jo vuodesta 2012 lähtien. Annamme säännöllisesti apurahoja keskuksen sellaiseen nuorten virkistys- ja harrastetoimintaan, johon kaupumgin rahoitus ei yllä. Uutena yhteistyö- ja avustuskohteena klubilla on Nuorten Palvelu ry. Se  on valtakunnallinen, syrjäytymisvaarassa olevia nuoria auttava  palveluyhdistys. Päätoimisto on Kuopiossa.

Tuula Luiro-Savolaisen aloitteesta toteutettiin kalenteriaktiviteetti Paloahon erityiskoulun hyväksi ensimmäisen kerran v. 2014. Lasten piirustuksia painettiin kalenterin kanteen ja jokaiselle kuukausiaukeamalle. Koululle luovutettiin tuotto noin 2700€ joka vuosi.

Keväällä 2015 hankittiin Kyösti Tolvasen aloitteesta invalidimopo sotaveteraanien käyttöön. Hankintakuluista puolet kattoi Arne Ritari -säätiön avustus. Ensimmäinen käyttäjä löytyi Puijonlaakson palvelutalosta. Mopo on tällä hetkellä menossa kolmannelle käyttäjälle. Alkuvuodesta 2015 lahjoitettiin Kuopion kaupunginteatterille defibrillaattori. Yhteyshenkilönä toimii Raimo Ruotsalainen.

Lisäksi avustamme Lions-kesävaihtoon lähtevää kahta nuorta. Puijonsarven koulun Kiinaan suuntautuvaa koululaisten ja opettajien  vierailumatkaa on päätetty avustaa rahallisesti.

Tulipalossa kotinsa menettäneelle Keijo Krögerin perheen luovutettiin yli 200 000 markkaa vuonna 1990. Kallavesj-laulun tekijälle Aaro J. Jalkaselle pystytettiin muistomerkki v. 1980 Puijonsarven "nennään".

                                                  EeKu ja OP 030318  Takaisin